Nissan en Diagnose Car zetten studenten autotechniek op voorsprong

Mooie samenwerking koppelt theorie aan praktijk

Nissan en TSM Mechelen hebben onder impuls van Diagnose Car een pact gesloten om de opleiding tot autotechnicus verder te ontwikkelen en aantrekkelijker te maken. Alle partijen zetten zich in voor een perfecte aansluiting tussen de opleiding en de praktijk in de werkplaats. Geïnteresseerde Vlaamse scholen maakten op 29 april kennis met de samenwerkingsmogelijkheden en werden bijgepraat over deze nieuwe aanpak.
“Het vak van autotechnicus ontwikkelt zich razendsnel. Denk maar aan alle technologie rond zelfrijdende auto’s en de elektrische aandrijving. De nieuwe generatie autotechnici moet daar tijdens de opleiding al vertrouwd mee raken”, zegt Joost Roelofs Heyrmans, aftersalesdirector bij Nissan Benelux. “Daarom zijn we de samenwerking met TSM Mechelen aangegaan. Gezamenlijk willen we de opleiding uitbouwen en daarmee de kennis en vaardigheden van de technici vergroten en ze straks een voorsprong geven.”
Als onderdeel van de samenwerking stelt Nissan aan TSM Mechelen onder meer complete motorblokken en transmissies ter beschikking waar de studenten aan kunnen werken. Ook is een van de lokalen aangekleed met promotiematerialen van het merk. Het is voor het eerst dat een technische school en Nissan in België zo’n samenwerking beginnen. De drukbezochte kennismakingsdag bij TSM Mechelen illustreerde dat er grote interesse is vanuit andere technische scholen om de praktijk in het lokaal te halen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Mobility Business Solutions 

Mobility Business Solutions maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.