Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen krijgt erkenning  

Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen krijgt erkenning

Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen krijgt erkenning 'Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen' erkend als Europese 'Beschermde Oorsprongsbenaming' Het 'vlees van het rood van West-Vlaanderen' heeft een Europese erkenning als 'Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) gekregen. Het staat nu mee in het rijtje topstreekproducten als Prosciutto di Parma en de Volaille de Bresse. Strikte voorwaarden Er gelden echter strenge voorwaarden om de benaming 'vlees van het rood ras van West-Vlaanderen te mogen gebruiken.  De term is enkel toegelaten voor het vers vlees van vrouwelijke dieren tussen de 3,5 en de 8 jaar oud en van ossen tussen de 2 en de 3,5 jaar oud die behoren tot het ras ‘Rood’ en die gefokt en gekweekt werden in de provincie West-Vlaanderen. Waarin maakt het vlees nu zo speciaal?  De streekgebonden kwaliteit van het vlees is enerzijds te danken aan het ras “Rood”. Deze grote, zware dieren met een donkere egaalrode haarkleur staan bekend om hun donkerrood ...

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Mobility Business Solutions 

Mobility Business Solutions maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.