Nieuwe fietsers- en voetgangersbrug in Wetteren

Passerelle vervangen door kabelbrug

In het weekend van 15 tot 17 september 2017 plaatste aannemer THV BAM Contractors-Aelterman een nieuwe fietsers- en voetgangersbrug in Wetteren. De onderdelen daarvoor werden via het water getransporteerd van bij Aelterman in Gent naar Wetteren. De firma Sarens monteerde eerst de voet van de pyloon op de linkeroever. Vervolgens plaatste de aannemer het stalen gedeelte van de ‘aanbrug’ op tijdelijke montagetorens. De afwerking van de kabelbrug zal in de komende twee maanden gebeuren. Zo moet de tijdelijke brugleuning plaats maken voor de nieuwe en ontbreekt onder meer de verlichting nog. Na het nodige las- en afstelwerk zullen de vier staalkabels worden opgespannen tussen de pyloon en het brugdek. Vanaf dan draagt de pyloon het volledige gewicht van de brug en verdwijnen de tijdelijke montagetorens.
De vorige brug tussen Aard en de Tragelweg (de ‘passerelle’) vertoonde heel wat ouderdomsverschijnselen en voldeed niet meer aan de comfort- en gebruikseisen. Daarnaast lag de brug ook relatief dicht bij het water, wat problemen vormde voor drielaagse containervaart. De nieuwe brug heeft dan ook een doorvaarhoogte van 7 m. Ze staat op 200 m stroomafwaarts van de oude brug, is op haar breedste punt 5 m breed, 44 m hoog en strekt zich met een lengte van 76 m over de Schelde uit tussen de Tragelweg op de linkeroever en het plein Rode Heuvel op rechteroever. De verouderde passerelle zal over enkele maanden worden afgebroken. De kostprijs van de nieuwe brug bedraagt 3,8 miljoen euro en werd gedragen door de stad Wetteren, met hulp van Waterwegen en Zeekanaal nv, de provincie Oost-Vlaanderen en de Europese Unie.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Mobility Business Solutions 

Mobility Business Solutions maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.