Kalfskoek is Vlaams streekproduct  

Kalfskoek is Vlaams streekproduct

Kalfskoek is Vlaams streekproduct Keurslager Schalck uit Wetteren krijgt een erkenning als Vlaams traditioneel streekproduct De lokaal erg gewaardeerde kalfskoek van Keurslager Schalck uit Wetteren krijgt een erkenning als Vlaams traditioneel streekproduct. Slager Steven Schalck mag voortaan het label streekproduct.be gebruiken. In Wetteren is men gek op “kalfskoek” of “fricandon”. Blokjes kalfskoek zijn vaste prik op zo goed als elke receptie. Het gaat inderdaad niet om een louter Wetters stukje vlees; in heel Vlaanderen, maar ook in Brussel en Wallonië lust men dunne sneetjes kalfskoek op de boterham. In Brussel en Wallonië heet het “pain de veau”. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden wordt kalfskoek niet enkel gemaakt van kalfsvlees. Traditionele kalfskoek bevat 50% kalfsvlees en 50% varkensvlees. Een belangrijk detail is dat het vlees wordt gemalen en niet fijn gecutterd. Slager Steven Schalck kruidt het gehakt onder andere met muskaatnoot, foelie en ...

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Mobility Business Solutions 

Mobility Business Solutions maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.