20.000e MAN TGE rolt van de band

MAN TGE beschikbaar in meer dan dertig landen

De MAN TGE vierde zijn lancering op de IAA voor bedrijfsvoertuigen in 2016. Hij deed daarmee zijn intrede in het bestelwagensegment en maakte MAN Truck & Bus tot een volwaardige leverancier van bedrijfsvoertuigen van 3 tot 44 ton. De TGE-productie ging in april 2017 van start in de hypergeavanceerde fabriek van Wrzesnia, in de buurt van Poznan (Polen). Twee maanden later werd het voertuig gelanceerd in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Nu, nauwelijks twee jaar later, is de MAN TGE beschikbaar in meer dan dertig landen en werden er al 20.000 exemplaren gebouwd.
Martin Imhoff, hoofd Productmarketing bij MAN Truck & Bus, geeft tekst en uitleg bij deze productiemijlpaal: “Voor het team bij MAN en de productie in Wrzesnia is dit een groot genoegen en een enorm succes. We hebben de productiemijlpaal veel vroeger bereikt dan we zelf hadden verwacht. Dat toont enerzijds aan hoe goed de TGE en het servicegamma van MAN werden ontvangen op de markt en anderzijds hoe gemotiveerd onze gespecialiseerde, hoogopgeleide bestelwagenverkopers zijn wanneer ze onze klanten advies geven.”
Bovendien wees Imhoff op het feit dat het TGE-verkoopteam in Europa tegen het einde van dit jaar met ongeveer honderd verkopers zal worden uitgebreid tot een totaal van 600. De 20.000e TGE die in Wrzesnia van de band liep, is een elektrische bestelwagen in cherry red met een normale wielbasis en een verhoogd dak. De MAN eTGE wordt aangedreven door een elektromotor die tot 100 kW/136 pk kan leveren. Dat vermogen wordt via een transmissie met enkele verhouding overgebracht op de wielen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Mobility Business Solutions 

Mobility Business Solutions maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.